دانشجو: آقای میثاق رهبری
استاد راهنما: دکتر علیرضا ارشدی خمسه
زمان: سهشنبه ۲۸ شهریور ماه ۱۴۰۲ ساعت: ۰۸:۰۰
مکان: تهران
چکیده
بحرانهای فراگیر مانند همهگیری بیماری ویروس کرونا تاثیر شدیدی برروی شرکتهای مشغول در حوزه صنعت کشاورزی/غذایی کشورهای مختلف داشت. برخی از شرکتها با داشتن مدیران نخبه و متخصص توانستند این بحران را پشت سر بگذارند اما بسیاری از شرکتها بدلیل نداشتن برنامهریزی استراتژیک مناسب با ضررهای مالی زیادی مواجه شدند. از طرف دیگر دولتها بدنبال تامین امنیت غذایی برای مردم جامعه خود در زمان بحران همهگیری کرونا بودند و همین امر باعث فشار شدید آنها به شرکتهای مشغول در این حوزه بود. هدف این پژوهش طراحی و مدلسازی زنجیره تامین کنسرویجات در شرایط غیرقطعی و تجزیهوتحلیل استراتژیک آن در زمان بحران همهگیری کرونا میباشد. با استفاده از بهینهسازی استوار با عدمقطعیت مسئله مواجه شده است و لزوم بکارگیری رویکرد استوار در مقایسه با رویکرد نامینال برای مسئله نشان داده شده است. در نهایت به منظور مواجه با بحران همهگیری کرونا، پس از تعیین استراتژیها برای زنجیره تامین کنسرویجات، با استفاده از حل یک مسئله تصمیمگیری چند معیاره، بهترین استراتژی با توجه به معیارهای شرکت مورد مطالعه مشخص شده و مقادیر معادل آن به عنوان مقادیر بهینه مدل ریاضی شبکه زنجیره تامین کنسرویجات ارائه شدهاند. با توجه به نتایج مشخص شد که استراتژی“توسعه صادرات کنسرویجات به کشورهای همسایه و دارای توجیه اقتصادی” بهترین استراتژی در شرایط بحران همهگیری کرونا برای شرکت مورد مطالعه میباشد. با توجه به نتایج کمی، اجرای این استراتژی ۸.۰۳ درصد هزینه های زنجیره تامین را کاهش و ۳.۶۵ درصد نیروی انسانی به کار گرفته شده را افزایش داد. در نهایت، استفاده از ظرفیت وسیله نقلیه موجود ۹۶ درصد و استفاده از توان تولیدی موجود ۷۵.۸ درصد در هنگام استفاده از این استراتژی بود.
کلید واژه: زنجیره تامین محصولات کشاورزی/غذایی، مدیریت استراتژیک، همهگیری کرونا، بهینهسازی استوار، کنسرویجات
|