دانشکده فنی و مهندسی- نمایش
دفاعیه کارشناسی ارشد (سازه و زلزله) ارتقا عملکرد لرزه ای میراگر های چرخشی اصطکاکی با استفاده از آلیاژ های حافظه دار

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1401/6/28 | 
دانشجو: آقای محمد نجات بخش صمیمی
استاد راهنما: دکتر غلامرضا نوری
زمان: سه شنبه ۲۲ شهریور ماه ۱۴۰۱ ساعت: ۱۴:۰۰
مکان: تهران ساختمان سمیه تهران دانشگاه خوارزمی
چکیده
در این پایان نامه ارتقا عملکرد لرزه‌ای میراگرهای اصطکاکی در ترکیب با کابل‌های آلیاژ حافظه دار بررسی و میراگر ترکیبی معرفی و پیشنهاد شده است. میراگر اصطکاکی کلاسیک و کابل آلیاژ هوشمند به روش المان محدود در محیط نرم افزار آباکوس مدل‌سازی و نتایج مدل‌های عددی با نتایج آزمایشگاهی میراگر اصطکاکی و کابل آلیاژ حافظه دار صحت سنجی گردید. مدل سازی غیر خطی میراگر پیشنهادی نیز به روش المان محدود انجام و پاسخ‌های آن شامل نمودار های نیرو جابجایی، نمودار های بازگشت پذیری به نقطه اولیه با مقایسه تاثیر قطر کابل تحت اثر بار سیکلی با میراگر اصطکاکی مورد مقایسه قرار گرفت. 
همچنین عملکرد لرزه‌ای میراگر پیشنهادی در یک سازه فولادی ۵ طبقه تحت اثر رکوردهای مقیاس شده بم ، کوبه و طبس با تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی مورد بررسی قرار گرفت. پاسخ‌های سازه شامل شتاب طبقه بام، جابجایی طبقه بام، نمودار حداکثر دریف طبقات در سه حالت استفاده از میراگر پیشنهادی، میراگر اصطکاکی کلاسیک و بدون میراگر تحت رکوردهای یاد شده جهت بررسی عملکرد لرزه ای میراگر پیشنهادی مورد مقایسه قرار گرفته است. همچنین با اعمال جابجایی پسماند به سازه‌های یادشده، توانایی بازگشت به نقطه اولیه به عنوان یک پارامتر موثر بررسی شد.
نتایج نشان داد که میراگر پیشنهادی عملکرد قابل توجهی در کنترل ارتعاشات سازه و بازگشت سازه به نقطه اولیه را دارد. این میراگر پیشنهادی در کاهش حداکثر پاسخ طبقه بام سازه تحت اثر رکوردهای یاد شده، تا بیش از ۵۰ درصد عملکرد مناسب تری نسبت به میراگر اصطکاکی کلاسیک داشته است. همچنین میراگر پیشنهادی با برتری از لحاظ جذب انژی بیشتر (وابسته به قطر کابل SMA درون سیستم) توانایی بیش از ۵۰ درصد جذب انرژی بیشتر، نسبت به میراگر اصطکاکی کلاسیک را دارد. سازه با میراگر پیشنهادی نسبت به سازه به همراه میراگر اصطکاکی کلاسیک در دریفت‌ها و جابجایی‌های پسماند مختلف، با افزایش عملکرد تا بیش از ۷۰ درصد قابلیت بازگشت پذیری به نقطه اولیه را نشان داد.

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده فنی و مهندسی:
http://khu.ac.ir/find-60.9760.66087.fa.html
برگشت به اصل مطلب